Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Χαραλάμπους, έγινε δέκτης παραπόνου για διαρροή μεγάλης ποσότητας λυμάτων σε γεωργοκτηνοτροφική περιοχή στην Αθηένου.

Το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε μετά από επιτόπια επίσκεψη του στο σημείο όπου υπάρχει η διαρροή. Οι επηρεαζόμενοι ανέφεραν ότι εδώ και 10 ημέρες παρατηρείται η διαρροή.

Ο κ. Χαραλάμπους επικοινώνησε άμεσα με την Δημοτική Γραμματέα Αθηένου, αναφέροντας τα γεγονότα και πληροφορήθηκε ότι στις 20/02/19 έχει προγραμματιστεί συνεδρία στο Δημαρχείο στην παρουσία του Τμήματος Γεωργίας, Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Αθηένου και την Ένωση Αγελαδοτρόφων Κύπρου.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας κ. Γιώργος Χαραλάμπους σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο επέδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και θα συγκεντρώσει τους εμπλεκόμενους προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση για το πρόβλημα. Κατά την επιτόπια επίσκεψη μου έχω διαπιστώσει ότι το φαινόμενο είναι συχνό και έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, της υγείας των ζώων, των μολύνσεων των υπόγειων υδάτων, είναι μια εστία μόλυνσης ενώ προκαλεί και έντονη δυσοσμία. Αποφασιστικότητα για οριστικό τέλος στην παρανομία αυτή υπάρχει. Ευχόμαστε ότι η συνάντηση θα αποδώσει τα μέγιστα προς την πλήρη και ολοκληρωτική λύση του προβλήματος και όχι να μπαλωθεί για άλλη μια φορά».

Α4

Α4

Α4

Α4