Δικαίως ξεσηκώθηκαν οι Δήμοι Αραδίππου και Λάρνακας για το υποστατικό που όπως καταγγέλλουν έχει στην αποθήκη του πέραν των 20 τόνων πυρίτιδας και το οποίο βρίσκεται σε κεντρική περιοχή, εντός της Βιομηχανικής Ζώνης Αραδίππου.

Όπως καταγγέλλεται, υποβλήθηκε αίτημα για τις απόψεις των δύο Δήμων σε σχέση με μονάδα κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων στις 30/04/2015 στα πλαίσια της οδηγίας SEVESO και παρόλο που έγιναν διαβουλεύσεις, φαίνεται πως ο κίνδυνος μεγάλων διαστάσεων καταστροφών σε περίπτωση ατυχήματος, ελλοχεύει.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει λόγο και για δεύτερο «Μαρί», ανέφερε ότι τίθεται σοβαρότατο θέμα ασφάλειας, ενώ ο κίνδυνος επηρεάζει εμπορικά κτήρια, μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, σχολεία, νηπιαγωγεία και νηπιαγωγεία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί άμεσα το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συντονισμό με τους Δήμους Λάρνακας και Αραδίππου αλλά και όλα τα άλλα εμπλεκόμενα Τμήματα και Υπηρεσίες να προβούν άμεσα στις αναγκαίες διευθετήσεις ώστε να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη αποθήκη – βόμβα από πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή. Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει άμεσα, προτού υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις και χρειαστεί να καταμετρήσουμε απώλειες και ζημιές. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι θα ληφθεί πρωτοβουλία από τα αρμόδια τμήματα ώστε να εντοπιστούν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αποθηκών με άκρως επικίνδυνα υλικά, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του κοινού και απομάκρυνσής τους από αστικές περιοχές.