Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι επιβάλλεται η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την υπόθεση του βαν με τα μηχανήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Οι πληροφορίες που μιλούν για συνεργασία της αστυνομίας με την Ισραηλινή εταιρεία, δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις ότι δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη σε ότι αφορά την έρευνα που αφορά την ίδια εταιρεία. Νεότερες πληροφορίες φέρουν και άλλες ζωτικές υπηρεσίες να έχουν συνεργαστεί με την Ισραηλινή εταιρεία. 

Σε συνεχεία της χθεσινής δήλωσης του κ. Κληρίδη εμείς θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν εμπιστευόμαστε την αστυνομία και ζητάμε την ανεξάρτητη διερεύνηση των πιθανών αδικημάτων. 

Πέραν τούτου θεωρούμε ότι πέραν του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ο οποίος αξιοποίησε πληροφορίες από το διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικό Forbes στη δημόσια αντιπαράθεση του με τη Κυβέρνηση (και καλά έκανε), όλα τα πολιτικά κόμματα δικαιούνται ενημέρωσής για τις δραστηριότητες της Ισραηλινής εταιρείας, τις σχέσεις  της με τα κόμματα, την Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες κ.ο.κ.

Ελπίζουμε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Άντρο Κυπριανού να μην οδηγήσει σε κουκούλωμα της υπόθεσης αυτής.