Στις 18/2/2019 συμπληρώνονται είκοσι τρία χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Την 18η Φεβρουάριου εορτάζουμε τυπικά την ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών και τιμούμε τα είκοσι τρία χρονιά ανοδικής πορείας.

Μέσα σε αυτά τα είκοσι τρία χρονιά στο πολιτικό περιβάλλον της Κύπρου είδαμε πολλά πολιτικά σχήματα, πέραν των κλασικών τεσσάρων που υπάρχουν από το 1974, να διαλύονται και να εξαφανίζονται. Πολλά από αυτά είχαν ηγέτες πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας ή της Βουλής, εν ενέργεια ή πρώην υπουργούς, αρχηγούς ή βουλευτές άλλων μεγάλων κομμάτων, αλλά κανένα από αυτά δεν μπορέσει να αντέξει πέραν των δυο πενταετιών.

Αντίθετα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ξεκίνησε από τις βουλευτικές εκλογές του 1996 με το πενιχρό ποσοστό του 1% για να φτάσει στις τελευταίες εκλογές του 2016 – υπό τη συνεχή πίεση και τον κατατρεγμό φίλων και εχθρών – στο τιμητικό 4.8%. Μια απλή ματιά στο χάρτη των αποτελεσμάτων των τεσσάρων παραδοσιακών κομμάτων αποδεικνύει την δική τους φθίνουσα πορεία από το 1996 μέχρι σήμερα.

Αυτή η επετειακή μαθηματική επισκόπηση οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι η μοναδική ασφαλής εναλλακτική επιλογή έναντι των παραδοσιακών κομμάτων. Και ως τέτοια θα παραμείνει.

Για το περιβάλλον και τη κοινωνική δικαιοσύνη.