Συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια χωρίς τον Δρ. Ιχσάν Αλή, του εμβληματικού αυτού ανθρώπου που ακούραστα εργάστηκε για μια Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των πολιτών της.

Η συνεπής στάση του Δρ. Ιχσάν Αλή, αλλά και η ουσιαστική του ανάλυση για τα αίτια του Κυπριακού, δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μιας πραγματικής λύσης, που θα προτάσσει το δικαίωμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ζήσουν ειρηνικά και ακηδεμόνευτα, μαζί σε μια κοινή κοινωνία και οικονομία, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς.

Εις μνήμη και τιμή του Δρ. Ιχσάν Αλή, την Πέμπτη 07/11 στις 09:30 π.μ. η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του, στην Πάφο, εκ μέρους του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη.

Ο Δρ. Ιχσάν Αλή, έζησε να δει τον εφιάλτη της διχοτόμησης να ζωντανεύει και να παίρνει σάρκα και οστά. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στη μνήμη του αλλά και στους αγώνες των Κυπρίων Ελλήνων και Τούρκων να απαιτήσουμε την απελευθέρωση του νησιού μας από την Τουρκική κατοχή και την επανένωση λαού και κοινωνίας, σε ένα ενιαίο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, χωρίς προστάτες και εγγυητές και χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Σήμερα 41 χρόνια μετά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ακόμα Τουρκοκύπριοι που αγωνίζονται για μια κοινή πατρίδα χωρίς εξαρτήσεις και ξένες επεμβάσεις από τις «μητέρες πατρίδες». Χαιρετίζουμε τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων δασκάλων και άλλων συνδικαλιστικών φορέων που πολεμούν ενάντια  στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική εξάρτηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας από την Άγκυρα.

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών