Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσαν από κοινού, το Σάββατο 6 Μαΐου,  η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, η Νεολαία Οικολόγων και ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, στο Κέντρο Υγείας της Έγκωμης.

Το παρόν στο Κέντρο Υγείας της Έγκωμη έδωσε και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης.

Από την αιμοδοσία δεν μπορούσε να απουσιάζει ούτε και η Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων κ. Γιαννούλα Μαρκίδου- Χατζηθωμά, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε:

“Η αιμοδοσία είναι μια διαδικασία ανώνυμη, η οποία διαρκεί δέκα λεπτά, είναι λοιπόν στο χέρι μας να θυσιάσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να σώσουμε ένα συνάνθρωπο μας, λίγο αίμα μια πολύτιμη ζωή”.

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, κ. Μίλτος Μιλτιάδους, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας για τα άτομα με Θαλασσαιμία, συγκεκριμένα δήλωσε:

“Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται από τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο για την 8η Μαΐου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμία, διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου  μια αιμοδοσία στο Κέντρο Αίματος, μαζί με  τη Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων και τη Νεολαία Οικολόγων, τις οποίες και ευχαριστούμε για αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Η αιμοδοσία για μας είναι πολύ σημαντική για την θεραπευτική μας αγωγή και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει, είναι κάτι το οποίο παίρνει μόνο δέκα λεπτά και μπορεί να σώσει μια ζωή”.