Θεωρούμε ανοίκεια και απαράδεκτη την επίθεση των οργανώσεων των εργοδοτών κατά των δανειοληπτών και των εργαζομένων. Αυτοί που ευνόησαν και ευνοήθηκαν από τις αλόγιστες πολίτικες των εκάστοτε κυβερνήσεων που δημιούργησαν μια οικονομία -καζίνο, στρέφονται τώρα χωρίς αιδώ κατά της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 
Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων θεωρούμε ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν είναι τα δρακόντεια νομοσχέδια εκποιήσεων, αλλά ο ανεξάρτητος δημόσιος φορέας διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η κυβέρνηση φέρει απόλυτη ευθύνη για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτής της πρότασης που κατατέθηκε δημοσιά από το 2014. Τι έκαναν γι αυτό οι οργανώσεις των εργοδοτών; Απολύτως τίποτα.

 Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των εργαζομένων συμφωνούμε με τον Γενικό Ελεγκτή ότι στο όποιο σχέδιο εθελουσίας αποζημίωσης πρέπει να έχει λογική και εγκράτεια. Ζητούμε σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Ένας σεβασμός όμως που δεν επιδείχθηκε από όσους το διαχειρίζονται καθημερινά, ούτε και στην περίπτωση του Συνεργατισμού.

 Όταν οι κυβερνώντες χάριζαν τα δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες οι εργοδοτικές οργανώνεις δεν ενοχλήθηκαν , τώρα που μιλούν οι εργαζόμενοι για εκατομμύρια αποζημιώσεις, διαμαρτύρονται.