Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαχρονικά στέκεται στο πλάι και στηρίζει τις ορεινές περιοχές, σε οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν και χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Στις 30/12/2019 αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνόδευσε τον Επίτροπο ορεινών περιοχών κ. Χαμπιαούρη και τον Κοινοτάρχη Κυπερούντας κ. Γιώργο Παναγιώτου στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο Τροόδους στην Κυπερούντα.  

Η επίσκεψη στο νοσοκομείο της Κυπερούντας μας υπενθύμισε τα προβλήματα υποδομών και εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και επηρεάζουν την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Το εν λόγω νοσοκομείο χρήζει άμεσης στήριξης σε προσωπικό αφού σημειώνονται έλλειψης σε ότι αφορά γιατρούς (παθολόγους-καρδιολόγος) αλλά και σε παραϊατρικό προσωπικό (τεχνολόγος νοσοκομειακού εργαστηρίου). Υπάρχει ανάγκη για πλήρη λειτουργία νοσοκομειακού φαρμακείου και επιτάχυνση των έργων για ανακαίνιση του κτιρίου του νοσοκομείου.

Αναγνωρίζεται πάντως ότι το ιατρικό και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αναγκών των ταλαιπωρημένων κάτοικων των ορεινών περιοχών.  

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε σε δηλώσεις του τη στήριξή του Κινήματος στο έργο του Επιτρόπου ορεινών περιοχών και είπε ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Χαμπιαούρη στην αντιμετώπιση των ελλείψεων του νοσοκομείου Τροόδους. Υπενθύμισε ότι ήταν με πρωτοβουλία του Κινήματος που ετέθη το θέμα των νεφροπαθών Τροόδους πρόσφατα στη Βουλή και ζήτησε για άλλη μια φορά την λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Τροόδους. Ανέφερε ότι πολλές φορές χρειάστηκε να τεθεί από το Κίνημα στη Βουλή θέμα για τις νοσοκομειακές υποδομές στην περιοχή Τροόδους πχ. σταθμός πρώτων βοηθειών, καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου ανακαίνισης του νοσοκομείου κ.ο.κ και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με σταθερό και αδιάλειπτο τρόπο.