Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση ενάντια στις προεδρικές αποφάσεις για χάρη που επέτρεψαν την αποφυλάκιση ατόμου που έχει καταδικαστεί για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Η Κυβέρνηση και οι αρχές, λαμβάνουν εκ των υστέρων μέτρα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η προεδρική χάρη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηθική αυτουργός του  εγκλήματος, ουδέποτε οδηγήθηκε στο Δικαστήριο από την Νομική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα σήμερα να συνεχίζει να εργάζεται σε σχολικό περιβάλλον, ανεπηρέαστη από την όποια απόφαση του δικαστηρίου που την κατονομάζει ως την ηθική αυτουργό και ουσιαστικό υπεύθυνο για τα τραγικά γεγονότα. Εξ υπαρχής η οικογένεια του θύματος ζητά όπως απαγγελθούν κατηγορίες κατά της ηθικού αυτουργού. Το αίτημα της οικογένειας του θύματος έχει απορριφθεί επανειλημμένα απο τις αρχές.

Τώρα είναι η ώρα, οι αρχές να ικανοποιήσουν την δίκαιη απαίτηση της οικογένειας του θύματος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι δεν προωθήθηκε από την Νομική Υπηρεσία η κατηγορία εναντίον της ηθικής αυτουργού στο Δικαστήριο, αλλά συνάμα εκφράζει και τους φόβους του για το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται.

Επιμείναμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης από την Νομική Υπηρεσία. Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το ταχύτερο δυνατό και χωρίς άλλη καθυστέρηση ή εναλλακτικά η ηθική αυτουργός να απολυθεί και εν ανάγκη να αποζημιωθεί και να απομακρυνθεί άμεσα από το σχολικό περιβάλλον.

Το Κίνημα Οικολόγων  – Συνεργασία Πολιτών καλεί όλα του τα στελέχη, μέλη και φίλους αλλά και κάθε πολίτη που έχει ευαισθησίες και καταδικάζει πράξεις όπως η παιδεραστία, να στηρίξει την Παρασκευή (21/09/18) την διαμαρτυρία που πραγματοποιείται έξω από το Προεδρικό στις 6:00 το απόγευμα.