Το πρόγραμμα “Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται” είναι πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και όχι της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν υιοθετηθεί και από πολλές άλλες χώρες. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιωτου προσπάθησε να το υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της. Δυστυχώς στο πρόγραμμα ανταποκρίθηκε μικρός αριθμός Δήμων, οι οποίοι με τη στήριξη του Κινήματος Οικολόγων και δικά τους έξοδα, οργάνωσαν δεντροφυτεύεις στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο Δήμο Λατσιών που οργάνωσε δυο τέτοιες εκδηλώσεις. Συγχαίρουμε την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τους λίγους Δήμους που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια αυτή.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν υιοθέτησε ποτέ το πρόγραμμα αυτό. Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι σε καμία από τις δεντροφυτεύεις αυτές δεν εμφανίστηκε ο αρμόδιος Υπουργός, ή έστω εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεσμεύεται ότι αυτό το πρόγραμμα θα γίνει κυβερνητική πολιτική, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας το πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων και πρασινίζοντας την Κύπρο.

Που είναι το πρόβλημα της απερχόμενης κυβέρνησης σε αυτό το στόχο;

Εκεί που απέτυχε αυτή η κυβέρνηση, που αφήνει πίσω της καμένα δάση, ακρωτηριασμένα δασικά πάρκα (πχ. πάρκο Ακαδημίας, δημοτικό σχολείο Τραχωνίου και κομμένες δεντροστοιχίες, πχ. λεωφόρος Λάρνακας), έρχεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος και υιοθετεί μια οικολογική πολιτική και δεσμεύεται να πρασινίσει την Κύπρο.

Η επανεκλογή Νίκου Αναστασιάδη συνεπάγεται την κοπή χιλιάδων δέντρων πχ. δάσος Αθαλάσσας, δάσος στο Πέρα Πεδί, δασύλλιο Λανιτείου κλπ.

Η επιλογή είναι ξεκάθαρη, για κάθε οικολογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.