Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την εξαγγελία του υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νικόλα Παπαδόπουλου για τα μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Όπως δυστυχώς έχουν αποδείξει τα πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα παιδιά μας δεν έχουν επαρκή προστασία. Θεωρούμε επομένως αναγκαίο να ενισχυθεί το δίκτυο προστασίας των παιδιών και εφήβων μας.

Η περίπτωση π.χ. του 13χρονου παιδιού, κατά την οποία χρειάστηκαν 5 χρόνια μέχρι να καταδικαστεί ο θύτης για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση, χωρίς να κατηγορηθεί η συνεργός του, είναι πολύ ενδεικτική των προβλημάτων που προκύπτουν στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Η δε περίπτωση της 14χρονης που βρίσκεται μάλιστα υπό την προστασία του κράτους, αλλά υπέστη υπερδόση από χρήση ναρκωτικών, καταδεικνύει την γύμνια και τα κενά των θεσμών προστασίας  των παιδιών μας.

Η Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής: «Τα εννιά σημεία της εξαγγελίας του υποψήφιου Προέδρου καθορίζουν το περίγραμμα του θεσμικού πλαισίου που οραματιζόμαστε να θεσμοθετηθεί με την Προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλου. Ελπίζουμε πως δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα λόγω του διάτρητου θεσμικού πλαισίου και της ολιγωρίας των αρμόδιων αρχών του κράτους».