Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τον υφυπουργό καινοτομίας κ. Κόκκινο, να μιλά με – σχεδόν – απαξιωτικό τρόπο για τα άτομα που φροντίζουν αδέσποτα ζώα πλησίον των κατοικιών τους και όχι μόνο, λες και δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής αυτών των ψυχών ή εάν η επόμενη μέρα θα τα βρει ζωντανά.

Δυστυχώς η Κύπρος μας πλήττεται αυτή τη στιγμή από μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν είναι η ώρα όμως να χάσουμε την ανθρωπιά μας και την αγάπη μας προς όλα τα ζωντανά του τόπου μας. Εκτός από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται από αυτή την κατάσταση σε σχέση με τη δημόσια υγεία, έχει εντοπιστεί ακόμη μια παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας, με τη σίτιση των αδέσποτων ζωών, τόσο εντός όσο και εκτός καταφυγίων.

Για ακόμη μια φορά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν με ξηρή τροφή ή με κονσέρβες για γάτους και σκύλους να έρθουν σε επαφή με τα κατά επαρχία γραφεία του Κινήματος.

Παράλληλα κάνουμε έκκληση και σε όλους τους Δήμους – όπως ορθά έχουν φροντίσει με την προμήθεια και στήριξη των ηλικιωμένων – να στηρίξουν έμπρακτα και τα καταφύγια ζώων με τροφές.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγκρίνει έκτακτη οικονομική χορηγία για όλα τα καταφύγια των ζώων την οποία να προωθήσει άμεσα σε αυτά.

Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας και όλοι εμείς, πρέπει να μην ξεχνάμε την ανθρωπιά μας και κυρίως να μην ξεχνάμε και τα αγαπημένα μας ζώα.