Η επικείμενη ανάπτυξη μεγάλου συγκροτήματος στο Πέρα Πεδί, που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, επαύλεις, γήπεδα γκολφ κλπ. θα αποτελέσει -αν επιτραπεί να γίνει- ένα ορόσημο στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος υπέρ των κερδών των ολίγων.

Η πρόβλεψη που κάνει λόγο για κοπή πέραν των 3.000 δέντρων, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε δασική έκταση, δε μπορεί παρά να προκαλεί την οργή κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Θεωρούμε αυτονόητο πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας και ιδίως το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν θα εγκρίνουν την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή, η οποία ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και ως κακό προηγούμενο για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις εντός δασικών εκτάσεων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπως πάντα κάνουμε, θα βρεθούμε και σε αυτή την περίπτωση απέναντι από όποιον υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και καταστρέφει το περιβάλλον. Ήδη ο βουλευτής του Κινήματος κ. Γ. Περδίκης έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τον Υπουργό εξηγήσεις, ενώ ανάλογη κίνηση για εγγραφή του θέματος στη Βουλή αναμένεται κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.