Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 06/06/19 στη Λευκωσία τα Ετήσια Περιβαλλοντικά Βραβεία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κος. Αδάμος Αδάμου, η Βουλευτής κα. Άννα Θεολόγου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου, εκπρόσωποι κομμάτων και σημαντικές προσωπικότητες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κος. Γιώργος Περδίκης.

Το βραβεία φέτος απονεμήθηκαν σε άτομα, ομάδες και πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την χρονική περίοδο 2018 – 2019.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο κ. Μάρκος Τράγκολας, Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο κ. Κυριάκος Τσιμίλλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκωσίας, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών Κόρνου, η Κίνηση Ποιότητας Βελτίωσης Ζωής Ιδαλίου, το Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας και η AKAMAS Clean-Up Team.

Η βραδιά, η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Παγκύπριου Συνδέσμου «Χάρισμα» για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε συνδυασμό με τις βραβεύσεις και τις τοποθετήσεις των προσώπων που παρέλαβαν τα βραβεία, δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα αλλά συνάμα έστειλαν και ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τους αγώνες που δίνει τόσο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όσο και οι απλοί πολίτες υπέρ της ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και το γεγονός ότι υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανύσουμε για να φτάσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.