Έληξε φαίνεται η κόντρα κυβέρνησης- εκπαιδευτικών στα θέματα παιδείας. Μια διαμάχη που ταλαιπώρησε την κοινωνία και ιδιαίτερα τους γονείς και τους μαθητές και απειλούσε. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δεν «χόρτασαν» και αναζητούν νέες αφορμές για δημιουργία άλλης μιας διένεξης. Αυτή την φορά με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, εκ νέου σε αυτοσυγκράτηση. Η Παιδεία έχει σοβαρά προβλήματα σε άλλους, πολύ πιο ουσιώδης τομείς, που οφείλουν άμεσα να ρυθμιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Προτεραιότητα, με αφορμή και το πρόσφατο γεγονός της απαγωγής των δύο εντεκάχρονων παιδιών από σχολείο της Λάρνακας αλλά και τον θανάσιμο τραυματισμό παιδιού σε σχολική αυλή τον περασμένο Μάιο, αποτελεί το θέμα της ασφάλειας στα σχολεία. Υπενθυμίζουμε τα θέματα των τεράστιων ελλείψεων στα θέματα ειδικής εκπαίδευσης και έλλειψης εκπαιδευτικών ψυχολόγων για αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων και υποδομών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πιστεύουμε ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση και στο θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αλλά ας δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στα πλέον επείγοντα. Σίγουρα δεν αποτελεί ένα τόσο μεγάλο και καίριο πρόβλημα ώστε να η γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του θέματος τώρα.