Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της Κύπρου εξαιτίας της διαφθοράς. Από τις μίζες εκατομμυρίων, που φέρεται να προέκυψαν για μια ορισμένη ομάδα ανθρώπων από το επενδυτικό πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων», έως τα φιλόδοξα μέτρα της Κυβέρνησης, για πάταξη της διαφθοράς.

Είναι κοινά αποδεκτό πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, δεν είναι τίποτα άλλο από τη στάση της Κυβέρνησης.

Μια Κυβέρνηση που θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Μια Κυβέρνηση που ο επικεφαλής της πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν και να σταματήσει να σκορπά ευθύνες αλλού, σε μια απελπισμένη προσπάθεια κατευνασμού του δίκαιου αισθήματος απογοήτευσης του κυπριακού λαού.

Από την άλλη, τονίζουμε πως με τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη δεν τελειώνει το θέμα των ΜΕΔ των ΠΕΠ. Πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα για τα στοιχεία της λίστας, να γίνει επικαιροποίηση του καταλόγου και να αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Ad Hoc επιτροπής.

Η δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή. Η αρχή του τέλους της συσκότισης. Η αρχή του τέλους της διαπλοκής.

Πλέον δεν μένει τίποτα άλλο από το να μπει ένα τέρμα στην κατηφόρα.

Όλα στη φόρα. Παραιτηθείτε τώρα.