Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν συχνάζει στη Βουλή για να ξέρει ότι το θέμα των υπερβολικών χρεώσεων των τραπεζών συζητήθηκε την περασμένη Τέταρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, όπου επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει ήδη νόμος που επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών να εκδώσει διάταγμα. Πρόκειται για τον «ο περί συγκρισιμότητας των τελών, της αλλαγής λογαριασμών πληρωμών και της πρόσβασης σε λογαριασμούς Νόμος του 2017».

Ίσως θα ξέρει επίσης ότι προσπαθήσαμε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να εγγράψουμε το θέμα των υπερβολικών χρεώσεων των τραπεζών στην Επιτροπή Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο όπου μας παρέπεμψαν στην Επιτροπή Εμπορίου. Καταθέσαμε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία δυστυχώς όμως δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Τελικά συζητήσαμε το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών αφού κανένας άλλος δεν ήθελε να ασχοληθεί. Έπρεπε να αρχίσουν να έρχονται οι επιστολές των τραπεζών στους «παππούδες και στις γιαγιάδες» για να συγκινηθούν κάποιοι.

Σήμερα βγάζουν όλοι ανακοινώσεις και «απειλούν» τις τράπεζες. Πρώτα ψηφίζουν νόμους που κάνουν τις τράπεζες κυρίαρχες και παντοδύναμες και υστέρα θυμούνται τους ευάλωτους καταναλωτές και τους παππούδες.

Έλεος πλέον, πόση κοροϊδία από Κυβέρνηση και κόμματα;

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους η Κυβέρνηση και οι τράπεζες. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να παρθούν μέτρα. Πολιτική βούληση υπάρχει άραγε;