Το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναγνωρίζει επιτέλους την έξαρση και την αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος, δεν είναι αρκετό και αυτό το έχουμε τονίσει πολλές φορές, δεν είναι αρκετό να εκστομίζονται  συνθήματα. Πλέον τα προβλήματα είναι παραδεκτά και ο Υπουργός καλείται να επιδείξει την καλή του θέληση στην πράξη, όταν θα τεθούν στην Βουλή οι ασφαλιστικές δικλείδες.

Το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την Αστυνομία. Το θέμα της εμπορίας των ναρκωτικών αλλά και η πώληση προστασίας σε νυχτερινά κέντρα είναι θέματα που έχουν βαθιά πλοκάμια, με τις πληροφορίες να εμπλέκουν ακόμη και φαινομενικά επιφανείς πολίτες, πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να αξιοποιήσει τη βοήθεια που ζήτησε από τα κόμματα και τη βουλή και επιτέλους να παταχθεί πάσης φύσεως έγκλημα στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.