Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του από την έλλειψη καλής βούλησης από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας «Ζήνων», να διαβουλευθεί με τους εργαζόμενους της και να βρεθεί λύση στις διαφορές τους. Μετά από την ταλαιπωρία του κοινού με τη σημερινή απεργία, έχουμε ενημερωθεί πως θα συνεχιστεί η απεργία για άλλες 2 μέρες.

Οι Δημόσιες Συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και οι συνεχείς αναστατώσεις που προκύπτουν σε όλες τις πόλεις, έχουν ως γενεσιουργό αιτία την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων συγκοινωνιών μέσω προβληματικών συμβάσεων. Από αυτές τις ελλιπείς συμβάσεις και την έλλειψη επαρκούς ελέγχου προκύπτουν σωρεία προβλημάτων, όχι μόνο λόγω της καταπάτησης των δικαιωμάτων των υπαλλήλων αλλά και όλων των άλλων σκανδάλων και καταχρήσεων που ξεσκεπάζονται κατά καιρούς.

Καλούμε το Υπουργείο Συγκοινωνιών να αναλάβει τις ευθύνες του και να επανεξετάσει τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει και να προσπαθήσει να βρει λύσεις. Δεν πρόκειται για απλό ζήτημα, για εργασιακές δηλαδή διαφορές που αφορούν τη σχέση ιδιωτικής εταιρείας και των υπαλλήλων της. Τίθεται σε κίνδυνο η όλη στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά το θέμα προώθησης της χρήσης των Δημοσίων Μέσων Μεταφορών αλλά και η στρατηγική της για αντιμετώπιση των συνεπειών των Κλιματικών Αλλαγών. Το θέμα πρέπει να τεθεί στη σωστή του διάσταση και να υπάρξει παρέμβαση για απάμβλυνση των προβλημάτων που συνεχώς προκύπτουν με τις συμβάσεις για τις δημόσιες συγκοινωνίες.