Επειδή κάποιοι θεώρησαν σωστό, για δικούς τους σκοπούς, να μετατρέψουν τον ψίθυρο σε είδηση, με ερωτηματικά, θεωρώ σωστό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Πρώτο. Ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου εμπλέκονται σε διαρροή εγγράφων προς το δίκτυο Al Jazeera.

Δεύτερο. Αν το πόρισμα Συλλούρη – Σωκράτους, περιλαμβάνει το όνομα το δικό μου ή των συνεργατών μου, εγώ δημόσια καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να το δημοσιοποιήσει αμέσως. Αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να με ενημερώσει, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 48 ώρες από την ώρα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πορίσματος και δεσμεύτηκε δημόσια να ενημερώσει τον βουλευτή για τον οποίο αναφέρεται.

Τρίτο. Εμείς θεωρούμε ότι περιποιεί τιμή για το Κίνημα και τους συνεργάτες του, που έδειξαν σε χρόνο ανύποπτο, ενδιαφέρον και ερεύνησαν το θέμα των πολιτογραφήσεων όταν άλλοι «έκαναν την πάπια» και έβγαζαν προσωπικό κέρδος από αυτή την υπόθεση εκθέτοντας παγκόσμια την Κύπρο. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αδιάλειπτα και απρόσκοπτα. Δεν θα βρεθεί κανένας να εμποδίσει το Κίνημα Οικολόγων, να αναδεικνύει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως για τα όποια συμφέροντα του οποιουδήποτε. Είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε προσωπικά, είτε οικονομικά.

Τέταρτο, δηλώνω και από αυτό το βήμα – δημόσια και για πολλοστή φορά – ότι όσα στοιχεία θέλει η Αστυνομία, είτε σε ό,τι αφορά τα έγγραφα, είτε σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μας με το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, είναι στη διάθεση της Αστυνομίας οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Ακόμα και σήμερα, να έχουμε συνάντηση και να τα παραδώσουμε. Βέβαια αυτό το έχω πει εδώ και 15 μέρες και είναι άξιο απορίας γιατί η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε. Ίσως γιατί θεωρεί ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι ουσιαστικά για την έρευνα που διεξάγει.

Το τελευταίο που θα ήθελα να πω, είναι ότι εμείς θεωρούμε ότι το κύριο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι ποιοι ευθύνονται για τις πολιτογραφήσεις. Τις παράνομες πολιτογραφήσεις, τις λανθασμένες πολιτογραφήσεις που έχουν εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως και έχουν δημιουργήσει σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Στην έρευνα.

Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Κάποιοι για παράδειγμα, από τη χθεσινή ημέρα έβγαλαν από τις ειδήσεις τους το γεγονός πως το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις και επέλεξαν να προβάλουν ψιθύρους και φήμες. Η πραγματική είδηση είναι ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών παρακωλύει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή. Η Επιτροπή Οικονομικών περιμένει τον Γενικό Ελεγκτή να φέρει τα πορίσματα της έρευνας του και τη Δευτέρα θα βρίσκεται ενώπιων της Επιτροπής Εσωτερικών, για να ανακριθεί, ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος την προηγούμενη Δευτέρα φρόντισε να στείλει ένα χαμηλόβαθμο υπάλληλο του Υπουργείου του αντί να έρθει ο ίδιος ενώπιων της Επιτροπής Εσωτερικών.

Δεν θα σταματήσει η διερεύνηση. Δεν θα σταματήσει η έρευνα και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια μας να βρούμε την αλήθεια, γύρω από τα ζητήματα των πολιτογραφήσεων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες.

Τελειώνοντας, να ξαναπώ ότι η διαρροή των εγγράφων δεν έγινε από το γραφείο μου ούτε από τους συνεργάτες μου.