Η αργοπορημένη παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου αποτελεί επιβεβαίωση στα όσα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέταμε για δεκαπέντε μέρες τώρα, όταν ζητούσαμε την παραίτηση τόσο του Υπουργού, όσο και του Αρχηγού Αστυνομίας.

Το μέγεθος της τραγωδίας είναι τέτοιο που οι πολίτες δεν μπορούσαν παρά να επιβάλουν την απομάκρυνση του Υπουργού για ένα έγκλημα που έχει κυριολεκτικά δυσφημίσει την Κύπρο σε πολλές ξένες χώρες με τον χειρότερο τρόπο.

Όσον αφορά τις έρευνες που πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθούν τα λάθη που έγιναν στις ως προ ημερών ελλείπουσες γυναίκες που τελικά κατέληξαν θύματα του «Ορέστη», το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι αυτές πρέπει να πρέπει να διεξαχθούν με τον πιο αμερόληπτο τρόπο, και χωρίς καμιά εμπλοκή όσων πιθανόν να ευθύνονται.

Η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης έχει επιβεβαιώσει το αληθές του βάρους της κατακραυγής της κοινωνίας των πολιτών και σίγουρα δεν ακυρώνει τις τεράστιες ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κομματικού κατεστημένου. Εάν στις κατάλληλες θέσεις διορίζονταν οι κατάλληλοι άνθρωποι, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ενδεχομένως πολύ διαφορετικά.

Δυστυχώς όμως, το κομματικό κατεστημένο λειτουργεί διαχρονικά με τη λογική του διαμερισμού των θέσεων και το βόλεμα των ημετέρων. Η κομματοκρατία γεννά αναξιοκρατία και η αναξιοκρατία, την ανικανότητα.