Η ερευνά του Γενικού Εισαγγελέα για τον Συνεργατισμό να είναι διεισδυτική και ανελέητη .Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει από το Γενικό Εισαγγελέα το διορισμό ερευνητικής επιτροπής για το Συνεργατισμό, αποτελεί ένδειξη ότι παραδέχεται ότι τοποθετείται και η ιδιά μέσα στο κάδρο των προς διερεύνηση ευθυνών. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων δεν έχουμε κανένα πρόβλημα η έρευνα να ασχοληθεί για τα κακώς έχοντα της περιόδου προ 2013. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξεταστούν τα ύποπτα δάνεια  σε κόμματα, οργανώσεις, εθνικόφρονα σωματεία και λαϊκές οργανώσεις. Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διερεύνηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ή τις διαγραφές δανείων των πολιτικών. Όλα να διερευνηθούν.

 Και ιδιαίτερα να διερευνηθούν η κακή διακυβέρνηση των τελευταίων πέντε χρόνων, οι κακοδιαχείριση της κυβερνητικής διοίκησης, η σχέση κάποιων στην ελληνική τράπεζα με τον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση, ποιοι ευνοήθηκαν από αυτή συμφωνία και ποιοι τελικά θα πληρώσουν.

Με την ευκαιρία επαναφέρουμε το αίτημα μας – όπως αυτό κατατέθηκε από το 2012- για ποινικοποίηση των πράξεων και παραλείψεων που προκαλούν ζημιά στην κυπριακή οικονομία. 

Δεν μπορούν κάποιοι με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους να φορτώνουν τον κυπριακό λαό με ζημίες δισεκατομμυρίων και να την βγάζουν καθαρή με λίγη κατσάδα από τα μέσα ενημέρωσης και λίγη μουρμούρα σε κοινοβουλευτική επιτροπή από όσους Βουλευτές τολμούν ακόμα να λένε την αλήθεια.