Για ακόμη μια χρονιά, την 11η συνεχόμενη, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μοίρασε βιοδιασπώμενες σακούλες σε κεντρικά σημεία στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο δίνοντας μήνυμα υπενθύμισης ότι η φύση δεν είναι σκουπιδότοπος.

Μέλη του Κινήματος, έδωσαν δυνατά το παρών τους, μοιράζοντας

σακούλες και ενημερώνοντας το κοινό για τις αρνητικές συνέπειες της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον, αλλά και την ανάγκη για ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

Στο περίπτερο της Λευκωσίας βρέθηκε και ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, όπου δήλωσε τα ακόλουθα:

“Φέτος για ενδέκατη χρονιά οι Οικολόγοι στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο στέλνουν το μήνυμα μέσα από αυτή τη δράση ότι η φύση δεν είναι σκουπιδότοπος. Καλή διασκέδαση στους συμπατριώτες μας, να απολαύσουν τη φύση αλλά για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη φύση κάθε μέρα και όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα, θα πρέπει τα σκουπίδια να μαζεύονται και να οδηγούνται στην ανακύκλωση.
Μαζί με τα μηνύματα δίνουμε και μια βιοδιασπώμενη σακουλίτσα, όχι πλαστική, γιατί πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στην Πολιτεία ότι η βασιλεία της πλαστικής σακούλας πρέπει να σταματήσει και στην Κύπρο.

Ελπίζουμε φέτος ότι θα είναι η χρονιά που η Πολιτεία θα εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και θα εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον περιορισμό χρήσης της πλαστικής σακούλας. Αυτά είναι τα μηνύματα μας σήμερα για μια φύση καθαρή όπως θα την βρούμε, τα σκουπίδια στις σακούλες και οι σακούλες να μην είναι πλαστικές”.