Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Μετά από καταγγελίες που δέχθηκε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για παράνομο κυνήγι γάτων από κυνηγετικά σκυλιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας,

ο Προέδρος κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών στις 23 Δεκεμβρίου 2015 για αύξηση των περιπολιών τους, ιδιαίτερα στην περιοχή λίμνης Αγίου Γεωργίου όπου βρέθηκαν νεκροί γάτοι. Όποιος ιδιοκτήτης δεν εφαρμόζει το νόμο υπεύθυνα, πρέπει να τιμωρείται.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών μας απάντησε στις 19 Ιανουαρίου 2016 πως αδυνατεί να ρυθμίσει αποτελεσματικά τη διακίνηση σκύλων εντός των Εθνικών Δασικών Πάρκων λόγω της εκκρεμή δικαστικής απόφασης ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου και έτσι δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι κανόνες διαχείρισης  οι οποίοι ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, τη διακίνηση σκύλων.

Η απάντηση του Τμήματος Δασών δεν είναι για εμάς ικανοποιητική. Δεν σχετίζεται το ένα θέμα με το άλλο. Γιατί να περιμένουν τι θα πει το Ανώτατο για το θέμα της παρουσίας των σκύλων στα πάρκα; Αν κάποιος αφήνει το ζώο του ελεύθερο παρανομεί, το ζώο είναι αδέσποτο και οι δασικοί λειτουργοί πρέπει να επεμβαίνουν. Τι είναι αυτό; Εκδίκηση γιατί τους ανατρέψαμε τους κανονισμούς τους και έρχονται τώρα και λένε εκδικητικά δεν κάνουμε τίποτα; Δεν δεχόμαστε την απάντηση αυτή.