Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να απολύσει τον γενικό διευθυντή του οργανισμού κ. Πολύζο, δεν μπορεί να διαγράψει σε καμία περίπτωση τις ευθύνες που έχει το ίδιο το συμβούλιο για τον κατ’ αρχήν παράνομο και καταχρηστικό διορισμό του.

Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό που ανέλαβε την αυτονόμηση των νοσοκομείων και την ένταξη τους στο ΓΕΣΥ.

Όλοι πρέπει να θυμούνται ότι το Κίνημα Οικολόγων είχε καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες απο το Δεκέμβριο 2017 οι οποίες ενώ αρχικά ψηφίστηκαν στο νόμο για τον ΟΚΥπΥ, στη συνέχεια με αναπομπή του Προέδρου και με τη συνενοχή της πλειοψηφίας της βουλής, τροποποιήθηκαν με τρόπο που επέτρεψαν τη συγκρότηση ενός Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις μεγάλες και ιστορικές του ευθύνες.

Δυστυχώς έχουμε επιβεβαιωθεί. Στην πιο κρίσιμη φάση της μεταρρύθμισης ο ΟΚΥπΥ βρέθηκε σε δυο περιπτώσεις ακέφαλος και ακυβέρνητος.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων είναι και σε αυτό το θέμα τεράστιες. Με τέτοιες αποφάσεις και τέτοιους διορισμούς δεν χρειάζονται οι Ιούδες πολιτικοί για να τουμπάρουν το ΓΕΣΥ. Η ίδια η κυβέρνηση σκοτώνει το ΓΕΣΥ. Αυτή διόρισε τον Sir Nicolson ο οποίος παραιτήθηκε μετά το πόρισμα της έρευνας που ζήτησε η Βουλή από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή, αυτή διόρισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ το οποίο με τη σειρά του έκανε την λάθος και παράνομη επιλογή του κ. Πολύζου.

Ελπίζουμε όλες αυτές οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης να μην πλήξουν την υπόθεση της ομαλής εφαρμογής του ΓΕΣΥ.