Για ακόμα μια φορά θα πούμε το γνωστό και τετριμμένο: δυστυχώς έχουμε επιβεβαιωθεί και για τον ΟΚΥπΥ.

Όταν τον περασμένο Μάρτιο προειδοποιούσαμε ότι Κυβέρνηση και Βουλή δημιουργούσαν με τις αποφάσεις τους μια καινούργια αριστοκρατική τάξη προνομιούχων – πατρικίους τους είχαμε ονομάσει – κανένας δεν μας έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Τώρα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον ΟΚΥπΥ αποδεικνύεται ότι για ακόμα μια φορά – είναι στην ανθρώπινη φύση – όταν ένιωσαν κάποιοι ότι έχουν την καθολική σχεδόν υποστήριξη, έπεσαν στο αμάρτημα της ύβρις, δηλαδή της υπερβολής.

Δεν έχουμε πειστεί από τις περιορισμένης έκτασης εξηγήσεις που δόθηκαν απο την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΟΚΥπΥ στα θέματα που έχει εγείρει με την έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής. Έχουμε μείνει με πολλές απορίες.

Θα αναμένουμε τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του ΟΚΥπΥ για το διορισμό του εκτελεστικού διευθυντή κ. Πολύζου και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να σταματήσει την πορεία της η αυτονόμηση των νοσοκομείων και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, αλλά δεν πρέπει κάποιοι να αφήνονται να μας εκμεταλλεύονται προς ιδίον όφελος στο όνομα αυτού του σκοπού.