Η Παγκόσμια Πορεία για το κλίμα είναι μια διεθνής πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Κλιματική Αλλαγή και την αντιμετώπισή της. Είναι η μέρα που η ηχηρή παρουσία μας θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους ηγέτες των χωρών ότι απαιτούμε άμεσα μέτρα για την προστασία του πλανήτη μας.

Για το σκοπό αυτό η Νεολαία Οικολόγων μαζί με την Οικολογική Κίνηση Κύπρου, το Σάββατο 29 Απριλίου από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, θα βρίσκονται στο τέρμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, έξω από την αίθουσα «Ειρήνη», όπου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες. Παράλληλα οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υπογράψουν για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στην Κύπρο, μια προσπάθεια που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Την όλη προσπάθεια θα στηρίξει με την παρουσία του και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, όπου θα πραγματοποιήσει και δηλώσεις στις 11:45.

Οι ηγέτες των λαών πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αφουγκρασθούν τα μηνύματα της γης που μας στέλνει μέσω της Κλιματικής Αλλαγής. Ο κάθε άνθρωπος το Σάββατο 29 Απριλίου μπορεί να μετατραπεί σε προστάτη του πλανήτη και να απαιτήσει την διαφύλαξη του, για να τον παραδώσει ακέραιο και υγιή στις μελλοντικές γενιές.