Δήλωση μέλους Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφιας ευρωβουλευτού κας Αλεξίας Σακαδάκη

Με ικανοποίηση πληροφορούμαστε ότι σήμερα οριστικοποιείται η πρόταση του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία καλούμε να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Ταυτόχρονα η συνεχής ροή προσωπικών γιατρών στο ΓεΣΥ και το γεγονός ότι κάποιοι γιατροί έχουν συμπληρώσει το όριο των 2.500 δικαιούχων και ζητούν επέκταση, αποτελούν απόδειξη ότι οι πολίτες έχουν ήδη εγκρίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το επιδιωκόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Μένοντας συνειδητά αμέτοχοι στις όποιες σκόπιμες αντιπαραθέσεις στήνονται από όσους αναζητούν λύσεις εκτός ΓεΣΥ, καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να συνεχίσουν να εγγράφονται στο ΓΕΣΥ και να εγγράψουν και τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα αναμένουμε ότι η ροή θα αυξηθεί όχι μόνο για τους προσωπικούς αλλά και για τους ειδικούς γιατρούς.

Τέλος, όσοι θεωρούν ότι έχουν διάθεση και όρεξη να εργαστούν προς επίλυση των προβλημάτων και κενών του ΓεΣΥ, ας συστρατευτούν μαζί με όλους όσους επιθυμούμε την υλοποίηση ενός σωστού και ανθρωποκεντρικού Γενικού Συστήματος Υγείας, αφήνοντας στην άκρη της όποιες αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.