Η πραγματοποίηση της πρώτης ακρόασης των αγωγών που 21 κάτοικοι των Λατσιών κατά του εργοστασίου «Αστρασόλ» εναντίον του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασία, του Τμήματος Πολεοδομίας και εναντίον ενός φυσικού προσώπου, αποτελεί την αφετηρία της δικαίωσης των θυμάτων.

Η υπόθεση που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε παρών και δίνουμε τον αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων, συμπαραστεκόμαστε στον δεύτερο κύκλο των αγωγών που άνοιξε την Παρασκευή 16/11.

Θεωρούμε σημαντική την απόδοση ποινικών ευθυνών, ώστε όσοι γνώριζαν, ή προκάλεσαν βλάβες στους κατοίκους, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Για το λόγο αυτό εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση της νομικής υπηρεσίας να αναστείλει τη διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών για το θάνατο τόσων ανθρώπων. Σύμφωνα με την επιστολή ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου 2018 της Νομικής Υπηρεσίας προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη η διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών αναβάλλεται λόγω της έναρξης των αγωγών για αποζημιώσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας και ζητά όπως προχωρήσουν άμεσα οι ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων όπως τους έχει ήδη δαχτυλοδείξει η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου (επισυνάπτεται η σχετική αλληλογραφία).

epistoli genikou eisaggelea