Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα με τους καταρράκτες της περιοχής Κρήτου Τέρρα.

Η διαπλάτυνση του δρόμου ο οποίος βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή (Νατούρα), όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα.

Οι επισκέπτες αν όντως είναι φυσιολάτρες θα πρέπει να περπατούν για να απολαμβάνουν την μαγεία του τοπίου, όπως συμβαίνει με τους καταρράκτες στα Καληδονία στις Πλάτρες. 

Ήδη στο παρελθόν άρχισε διαπλάτυνση του δρόμου  την οποία αποτρέψαμε στο παρά ένα μετά από παρέμβαση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, γιατί έγινε χωρίς την απαιτούμενη μελέτη λόγω περιοχής Νατούρα. 

Καλούμε όλα τα αρμόδια τμήματα (Περιβάλλοντος, Υδάτων, Δασών) όπως συνεργαστούν με το Κοινοτικό Συμβούλιο για να δοθεί η λύση που θα προστατεύει πρώτιστα το περιβάλλον.

Με το σημερινό καθεστώς διαχείρισης της περιοχής η κοινότητα δεν ωφελείται γιατί οι επισκέπτες δεν έχουν καμία επαφή με αυτή.

Το κλείσιμο δεν είναι λύση. Ούτε η δημιουργία υποδομής στους επισκέπτες να φτάνουν με τα οχήματα τους κοντά στον καταρράχτη, αποτελεί θεμιτό τρόπο πρόσβασης στον καταρράκτη. Η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει ούτε διαπλάτυνση ούτε δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Εξάλλου αυτά τα έργα θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες και αυτοί περισσότερα προβλήματα και νέα έργα κοκ και ο φαύλος κύκλος ανοίξει  οριστικά. 

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου