Η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ειρωνεύεται τις προτάσεις των κομμάτων για απευθείας στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτούμενων. «Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο» λένε, εννοώντας προφανώς ότι τα ταμεία του κράτους δεν αντέχουν και δεν υπάρχουν λεφτά για αυτοεργοδοτούμενους και μικρές επιχειρήσεις. 

Φαίνεται όμως όταν λεφτόδεντρο υπάρχει μόνο για να προσλαμβάνονται και προάγονται οι υψηλόμισθοι του δημοσίου.

Συγκεκριμένα δημοσιεύονται αυτές τις μέρες στις εφημερίδες κενές υψηλόμισθες θέσεις στο δημόσιο τομέα. Από τις εφημερίδες διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση αναζητεί Γενικό Διευθυντή Τουρισμού στο Υφυπουργείο Τουρισμού, δυο Έπαρχους, Διοικητή Πολιτικής Άμυνας αλλά και μόνιμες θέσεις πρώτου λειτουργού Δημόσιας Διοίκησης. Οι πιο πάνω θέσεις είναι κλίμακας Α15 και Α14. (φωτογραφία) 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρεί προκλητικό τη στιγμή που αυτοεργοδοτούμενοι,  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κινδυνεύουν με «λουκέτο», τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι εντάχθηκαν στα πακέτα στήριξης της Κυβέρνησης ή είδαν τα εισοδήματα τους να «κουρεύονται», τη στιγμή που ο εφιάλτης της ανεργίας αναβιώνει, η Κυβέρνηση να προκηρύσσει νέες ακριβοπληρωμένες θέσεις στο δημόσιο.

Καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το κίνδυνο της ανεργίας και καθώς η αγορά έχει παγώσει λόγω κορωνοκρίσης είναι μεγάλη πρόκληση να συνεχίζονται αβέρτα οι προσλήψεις και οι προαγωγές σε υψηλόμισθες θέσεις του δημοσίου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταψηφίσαμε στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών όταν ήρθαν ενώπιον μας τις προαγωγές στο δημόσιο, όπως επίσης και την πρόσληψη των τεσσάρων υψηλόμισθων γενικών διευθυντών Υπουργείων (και άλλες θέσεις), όταν όλα τα άλλα κόμματα «έκαναν την πάπια».

Υπενθυμίζουμε ότι ζητήσαμε εξαρχής από την Κυβέρνηση και τη Βουλή όπως αποκοπούν όλα τα επιδόματα οδοιπορικών, παραστάσεως και φιλοξενίας από τους εκατοντάδες αξιωματούχους και υψηλόμισθους του δημοσίου (εξαιρούνται όσοι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής) για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών