Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, αναγκάζεται να επαναφέρει το θέμα που ταλανίζει το επιβατικό κοινό της Πάφου, εδώ και χρόνια.

Είναι γνωστό ότι η οικονομία της Πάφου στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. Η πλειοψηφία των τουριστών χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη διακίνηση τους. Δεν παραγνωρίζουμε επίσης ότι λόγω οικονομικής κρίσης και οι Κύπριοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τη διακίνηση τους.

Εκεί που αναμέναμε βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας ώστε το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί αυτόν το μέσον, δυστυχώς κάποιοι εκεί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών σφυρίζουν φαίνεται αδιάφορα.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η επαναφορά του κεντρικού σταθμού στο φυσικό του χώρο στο κέντρο της πόλης (Καραβέλλα). Από εκεί θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τακτικά δρομολόγια, όλες οι διαδρομές, οι τουριστικές περιοχές κ.ο.κ.

Ένα άλλο εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι η έλλειψη στεγάστρων σε πάρα πολλές στάσεις. Οι επιβάτες είναι εκτεθειμένοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, το καλοκαίρι στις υψηλές θερμοκρασίες και τον χειμώνα στη βροχή και στο κρύο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσφήμιση για τη χώρα μας προς τους τουρίστες. Στις χώρες τους τα στέγαστρα δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση της πολιτείας. Σε εκείνες τις χώρες φυσικά η πολιτεία σέβεται τους πολίτες της. Φυσικό επακόλουθο της έλλειψης στεγάστρων είναι και η έλλειψη ενημέρωσης ως προς τα δρομολόγια, τη συχνότητα και την ώρα άφιξης των λεωφορείων.

Είναι αδιανόητο το 2015 το επιβατικό κοινό της Κύπρου, να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Η κρατική μηχανή μπορεί να δώσει λύσεις, αρκεί να υπάρχει και η πολιτική βούληση. Κατά την τελευταία επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας όλοι πανηγύριζαν από τις εξαγγελίες και τον «πακτωλό» των εκατομμυρίων για την «ανάπτυξη» της πόλης της Πάφου.

Ας ξεκινήσουν με τα έργα που χρειάζονται μόνο μερικές χιλιάδες που θα ανακουφίσουν το ταλαιπωρημένο κοινό της πόλης και ας συνεχίσουν μετά με τα πολλά εκατομμύρια τους.