Οι κάτοικοι της επαρχίας Λάρνακας έρχονται ξανά αντιμέτωποι με το θέμα των λυμάτων που καταλήγουν στην Αλυκή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια πρόβλημα με κουνούπια, μύγες, έντονη βρωμιά και δυσοσμία.

Με το αποχετευτικό σύστημα της Επαρχίας Λάρνακας να είναι σε αδράνεια και να μη λειτουργεί αποτελεσματικά λόγω των κακοτεχνιών, τα λύματα από οικιστικές και βιομηχανικές περιοχές συνεχίζουν να καταλήγουν στην Αλυκή, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε βόθρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε ακόμη μια φορά από τους Δήμους να παρέμβουν για το ζήτημα που έχει προκύψει. Καλούμε επίσης την Επαρχιακή Διοίκηση, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Υγειονομείο Επαρχίας Λάρνακας, να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Ζητούμε επίσης να γίνει εκτίμηση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει προκληθεί στην Αλυκή Λάρνακας όπου καταλήγουν τα λύματα.  Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας θα είναι στο πλευρό των απλών πολιτών και θα συνεχίσει να δίνει αγώνες για να διαφυλάσσει την ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.