Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της φύσης και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων περιβαλλοντικών σημείων της χώρας μας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000. Η ανοικοδόμηση ιδιωτικών κατοικιών στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών, είναι μία ενέργεια που δείχνει την αντίληψη των αρμοδίων για το περιβάλλον και την αδιαφορία που τη διέπει. Εμείς την Κυριακή 4 στις 11:30 θα βρεθούμε ξανά στην περιοχή διοργανώνοντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου** . Σημειώνεται ότι αυτή είναι η 4η εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Κίνημα από το 2001 μέχρι σήμερα ενάντια στην καταστροφή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια.

Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο ευρωβουλευτής κ. Δημήτρης Παπαδάκης απέστειλε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφερόμενος στην παράνομη οικοδόμηση της εν λόγω περιοχής.

Σημειώνουμε μάλιστα ότι στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεκάδες πολίτες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς όσους σχεδιάζουν “αξιοποίηση των περιοχών Natura”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη σημερινή του ομιλία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, η Αντιπρόεδρος Β’ κα Έφη Ξάνθου, ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, καθώς και πολλά μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων.

**Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από Λευκωσία και Λεμεσό. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22518787