Ο Οικοαγροτικός τάσσεται στο πλευρό των πατατοπαραγωγών και όλων των κύπριων αγροτών , καταδικάζοντας την ανεξέλεγκτη εισαγωγή γεωργικών προιόντων από τα κατεχόμενα εδάφη μας.

Η ανεπάρκεια των ελέγχων από τα αρμόδια κρατικά τμήματα σε συνδυασμό με τις παράνομες ενέργειες κάποιων κεδροσκόπων, φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την οικονομία της κυπριακής δημοκρατίας, όσο και για τον αγροτικό κόσμο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταγγείλει αυτό το ‘αλισβερίσι’ που διαπράττεται με τα γεωργικά προιόντα και τα φυτοφάρμακα που εισέρχονται από τα κατεχόμενα, αφού ο έλεγχος δεν γίνεται συστηματικά.

Έτσι, αυτά τα προιόντα, καταλήγουν στο πιάτο μας, χωρίς πρώτα να ελεχθούν από τα αρμόδια κρατικά τμήματα όσο αφορά την περιεκτικότητα τους σε χημικές και άλλες επικίνδυνες ουσίες.

Επίσης, θεωρούμε άκρως λανθασμένο τον υφιστάμενο τρόπο που λειτουργεί ο κανονισμός της πράσινης γραμμής, έχοντας προκαλέσει τεράστιους κινδύνους στην κυπριακή αγορά.

Επιβάλλεται επιτέλους, η υιοθέτηση ενός συστήματος πιο αποτελεσματικού και αυστηρού ελέγχου όσο αφορά την εισαγωγή γεωργικών προιόντων από τα κατεχόμενα.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει πια να ολιγωρεί σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, λαμβάνοντας άμεσα δρακόντεια μέτρα.

Παγκύπριος Οικολογικός Αγροτικός Σύνδεσμος