Η Τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει σε όρια που έχουν ξεφύγει από την δήθεν διαφύλαξη των “δικαιωμάτων” της Τουρκίας, καθώς οι πράξεις της έφτασαν μέχρι και στο σημείο παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβαίνει σε δηλώσεις ότι θα μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Δυστυχώς η Άγκυρα έχει εφαρμόσει πλήρως τις απειλές της σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση η Τουρκία να κάνει πίσω από τις αδιάλλακτες θέσεις της.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει σε επικίνδυνα σημεία. Δεν αρκεί μόνο να καταγγελθούν οι πράξεις της αλλά και να αντιμετωπιστούν. Η προκλητικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και η ευρύτερη στάση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, αφορά ένα σύνολο κρατών τα οποία επηρεάζονται, πέραν από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτά τα κράτη στο σύνολό τους οφείλουν να συνεργαστούν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα τους.