Για άλλη μια φορά, με την πολιτική της επίδειξης εμπιστοσύνης στις τράπεζες και του εξαναγκασμού της βουλής προς υπερψήφιση νομοσχεδίων που δίνουν τα πάντα στις τράπεζες, η κυβέρνηση Αναστασιάδη αφήνει χιλιάδες δανειολήπτες, χωρίς διάκριση, στα χέρια των τραπεζών.

Όπως πληροφορούμαστε από ανακοίνωσή του συνδέσμου δανειοληπτών, από την επόμενη μέρα που η βουλή ψήφισε τα νομοσχέδια, οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν επιστολές τύπου «Θ» και «Ι» που αφορούν σε εκποιήσεις. Τέτοιες επιστολές μάλιστα, έλαβαν και πολίτες οι οποίοι συζητούν με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να προβούν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους.

Δυστυχώς το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιβεβαιώνεται σε όλα για τα οποία είχε προειδοποιήσει. Με την προχειρότητα και τη βιασύνη που χειρίστηκε η κυβέρνηση την άρον – άρον ετοιμασία των νομοσχεδίων, οι αδυναμίες ήταν αναμενόμενες.

Κομβικό σημείο είναι το γεγονός ότι κυβέρνηση και Βουλή αρνήθηκαν την πρόταση μας να καθοριστεί δια νόμου και με σαφή κριτήρια ο «στρατηγικός κακοπληρωτής», γεγονός που θα επέτρεπε την άνετη επιβολή σκληρών μέτρων. Όπως ψηφίστηκαν οι νόμοι, πολλοί αθώοι και καλοπροαίρετοι δανειολήπτες βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης.

Ακόμα και όσοι είδαν θετικά στην νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, όπως ο σύνδεσμος δανειοληπτών, κατανοούν πολύ νωρίς ότι είχαν λάθος. Θα το κατανοήσουν κι άλλοι, αλλά θα είναι πολύ αργά.