Σήμερα κατατέθηκε το “Πόθεν Έσχες” του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτή Λευκωσίας, κ. Γιώργου Περδίκη και της συζύγου του στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών δεν είναι πλέον αντισυνταγματική. Έτσι, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από πρόταση νόμου του Κινήματος, μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή. Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε πρόσφατα από όλους τους βουλευτές να επαναλάβουν την κατάθεση των περιουσιακών τους στοιχείων, τα οποία για πρώτη φορά θα δημοσιευτούν.

Για πρώτη φορά επίσης οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν δήλωση για τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους, τα οποία όμως δεν μπορούν να δημοσιευτούν σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Με συνέπεια σε όσα διαχρονικά υποστηρίζει για τη διαφάνεια το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σήμερα, την ημέρα κατάθεσης του “Πόθεν Έσχες” του Προέδρου και της συζύγου του, αυτά δίνονται στη δημοσιότητα.

Βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν, ο κ. Περδίκης διαθέτει καταθέσεις ύψους 104.000€  ενώ ισόποσες καταθέσεις διαθέτει και η σύζυγος του. Ως προς την ακίνητη περιουσία, ο κ. Περδίκης διαθέτει περιουσία αξίας (με βάση τη γενική απογραφή του 2013) 336.300€, ενώ η κα Παναρέτου διαθέτει περιουσία αξίας  340.000€.

Τόσο ο κ. Γιώργος Περδίκης, όσο και η σύζυγός του δε βαρύνονται με τραπεζικά δάνεια.

*Επισυνάπτεται ολόκληρη η δήλωση πόθεν έσχες του κ. Γιώργου Περδίκη και της συζύγου του