Ακόμα ένα χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από την παραλιακή περιοχή της Λάρνακας, τείνει να εκπνεύσει, χωρίς και πάλι να προχωρήσουν πραγματικά έργα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Λάρνακας παρακολουθούν τις ευθύνες να μεταφέρονται μεταξύ κράτους και εταιρειών, με θύματα τους ίδιους και την προοπτική ανάπτυξης της πόλης τους.

Υπενθυμίζουμε πως οι πολυετείς αγώνες των κατοίκων για μεταφορά των δεξαμενών σε άλλο χώρο, πάντα έβρισκαν ως πρόβλημα τα διάφορα τεχνικά ζητήματα. Όμως ακόμη και τώρα που οι υποδομές στο Βασιλικό παρουσιάζονταν ως έτοιμες, από την κυβέρνηση, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Λέμε ευθέως πως η ευθύνη για την κατάσταση που χρονίζει, ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος, το οποίο είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την συγκέντρωση που προγραμματίζεται για την 1η Μαρτίου. Θεωρούμε ως αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων της Λάρνακας, να ζουν σε ένα περιβάλλον ασφαλές, αλλά και με προοπτική ανάπτυξης για τους πολίτες.