Πρέπει να καταλάβουν όλοι και στην Κύπρο ότι η έλλειψη πρόνοιας και προγραμματισμού έχει  σοβαρές επιπτώσεις

Με τις αναγκαίες αλλαγές στην διαχείριση των οικιακών αποβλήτων, το οικογενειακό βαλάντιο του κάθε νοικοκυριού θα επιβαρυνθεί, καθώς η αύξηση τελών για τους κυβερνώντες φαίνεται να αποτελεί την λύση στο πρόβλημα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απορρίπτει παντελώς την λογική αυτή και απευθυνόμενο στους πολίτες που δικαίως διαμαρτύρονται και ήδη ζητούν εξηγήσεις από Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ζητεί να επιμένουν στην λογική του «pay as you throw», στη μείωση των σκουπιδιών , στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση, πράσινα σημεία κλπ με λίγα λόγια με μια ορθολογιστική και ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών. 

Όπως σημειώσαμε ξανά, χωρίς υποχρεωτική ανακύκλωση, χωρίς λειτουργία πράσινων σημείων και κυρίως λογιστικό έλεγχο των Δήμων για την ανταποδοτικότητα του τέλους, αυτό που επιχειρείται είναι ένα ακόμα χαράτσι.

Απαιτείται δίχως άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν πολιτικές αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών οικιακών αποβλήτων, καθώς εκτός από το χαράτσι, καλούμαστε με την υπάρχουσα κατάσταση να πληρώσουμε και χρηματική τιμωρία – πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.