Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο που πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 18:00 οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν.

Δυστυχώς τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων (ΣΥΚΑΤΑ) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 23.5.19 και οι εισηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν, αλλά ούτε και να πείσουν ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Επικρατεί στους Κυβερνώντες η ίδια οικονομική «λογική» που επικράτησε για το κούρεμα, το κλείσιμο της λαϊκής, το ξεπούλημα του Συνεργατισμού και τόσα άλλα.

Επίσης πολλές ανησυχίες προκαλεί η θέση του Υπουργού Οικονομικών για το ταμείο αλληλεγγύης και τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι παραβιάζει τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Η προειδοποίηση του υπουργού δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες σε όσους περίμεναν και είχαν ελπίδες ότι το μέσω του ταμείου αλληλεγγύης – το οποίο έχει ήδη προικοδοτηθεί με 55 εκατομμύρια – θα ετύγχαναν μιας μορφής “αποζημίωσης”.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Περδίκη και στην παρουσία στελεχών, μελών και φίλων θα ενώσει τη φωνή του με τους κατόχους αξιογράφων αλλά και τους πολίτες υπέρ της άρσης της αδικίας.