Σε οριακά ψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης των κρατικών εσόδων, βρίσκεται το κρατικό μισθολόγιο – σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το δημοσιονομικό συμβούλιο χτες – για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019.

Οι προαγωγές διογκώνουν διαρκώς το κρατικό μισθολόγιο αλλά νέες θέσεις εργασίας πρώτου διορισμού αποπαγοποιούνται με το σταγονόμετρο γι’ αυτό σημαντικά τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας παραμένουν ακόμη υποστελεχωμένα, παρά την αύξηση του μισθολογίου. Σταθερά επανέρχονται ι τα σκανδαλώδη επιδόματα, έξοδα παραστάσεων και φιλοξενίας (ακόμα και επίδομα τηλεφώνου) για τους υψηλόμισθους υπαλλήλους του δημοσίου.

Η Κυβέρνηση που επαίρεται για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς αντί να αυξάνει τις δαπάνες για το κρατικό μισθολόγιο, να επαναφέρει προκλητικά επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων και αξιωματούχων και να μοιράζει φορολογικές ελαφρύνσεις αστόχευτα και αλόγιστα, θα έπρεπε να κοιτάξει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και τι πραγματικά χρειάζεται αυτή η χώρα κι ο λαός για να έχουμε μια σταθερή και με όντως γερές βάσεις οικονομία, για να έχουμε μέλλον!