Όσα αποκαλύπτονται μετά την καταγγελία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος  για ανάθεση ρόλου Νομικού Συμβούλου της Κυβέρνησης στον οίκο Freshieids Bruckhaus Deringer ο οποίος είναι ο Νομικός Σύμβουλος του κ.  Βγενόπουλου, είναι δηλωτικά ενός κράτους που με κάθε τρόπο επιχειρεί να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα. 

Όταν μάλιστα αυτό γίνεται καθ’ υπέρβαση κάθε έννοιας κανονισμού και κοινού περί δικαίου αισθήματος, δίκαια οι πολίτες αναρωτιούνται για το ρόλο της κυβέρνησης.

Αυτό που συμβαίνει με την αμοιβή του οίκου Freshieids είναι εξοργιστικό. Όχι μόνο η Κυβέρνηση επέλεξε για Νομικό Σύμβουλο ένα οίκο που η Νομική Υπηρεσία έχει κηρύξει σε εχθρικό και χωρίς να ρωτήσει βεβαίως ως είθισται τη γνώμη του κατά το Σύνταγμα Νομικού της Συμβούλου, δηλαδή του Γενικού Εισαγγελέα. 

Εξοργίζει επίσης η απαίτηση της Κυβέρνησης να πληρώσει για τις νομικές συμβουλές για το συμβόλαιο εγγύησης της Ελληνικής – που ψήφισαν ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ- ο ίδιος ο Συνεργατισμός, τον οποίον έχουν φροντίσει να ξεπαστρέψουν και να τον στείλουν στο χρονοντούλαπο  της ιστορίας.

 Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  θεωρούμε αυτή την τελευταία καταγγελία ως ακόμα μια απόδειξη ότι μας κυβερνά μια κλίκα από απατεώνες που δυστυχώς ξέρουν να κάνουν καλά τις βρομοδουλειές τους.