Ένα θέμα για το οποίο είχα ασχοληθεί επισταμένα και συστηματικά είναι η υπόθεση σεξουαλικής αποπλάνησης και κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας, όπου ενώ ο φυσικός αυτουργός καταδικάστηκε, η αναγνωρισμένη από την απόφαση του Δικαστηρίου ηθική αυτουργός σύζυγος του, συνεχίζει να εργάζεται στο σχολικό περιβάλλον. Πρόσφατα έμαθα ότι η οικογένεια κέρδισε στο δικαστήριο και την υπόθεση καταβολής αποζημιώσεων.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα το Νοέμβριο του 2017 αλλά ούτε το Υπουργείο, ούτε η σχολική εφορεία αλλά ούτε και η Νομική Υπηρεσία βρήκαν λύση στο πρόβλημα, ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο.

Χθες πληροφορήθηκα ότι ο καταδικασμένος ως παιδόφιλος κυκλοφορεί ελεύθερος στη γειτονιά του θύματος. Δεν έχω καταφέρει να διευκρινίσω ακόμα αν έχει αποφυλακιστεί επ´ άδεια ή αν έχει αποφυλακιστεί λόγω ολοκλήρωσης της ποινής του, η απλά αν έχει πάρει άδεια από τη φυλακή.

Όπως και να έχει αυτό το πράγμα είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που δικαιολογημένα έχει τρομοκρατήσει την οικογένεια του θύματος.

Επιτέλους κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.