Εφτά χρόνια από εκείνο τον Ιούλη που η φονική έκρηξη στο Μαρί άφησε πίσω την καταστροφή, τις συνέπειες τις οποίας ακόμα και σήμερα καταγράφουμε, καθώς από το συμβάν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.

Μνημόσυνα, εκδηλώσεις τιμής και ημέρα μνήμης δεν αποτελούν συγνώμη. Η ατιμωρησία που επικράτησε, ωσάν να μην υπάρχουν ευθύνες, δικαιώνουν τις φωνές μανάδων, συζύγων, παιδιών, συγγενών και φίλων.

Η εξεταστική επιτροπή Πολυβίου εντόπισε ακόμη και τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής. Εξετάστηκαν όμως επισταμένα; Ποτέ! Το πελατειακό σύστημα της εξουσίας και της αναξιοκρατίας που στην χώρα μας κυβερνά, νίκησε ακόμα και μια τέτοιας έκτασης καταστροφική φονική έκρηξη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει και φέτος την αμέριστη συμπαράσταση του στους οικείους των ηρώων του Μαρί. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για τιμωρία των ενόχων αυτής της τραγωδίας. Μας ενοχλεί, να βλέπουμε να στάζουν κροκοδείλια δάκρυα στους τάφους των αδικοχαμένων νεκρών.

Εμμένουμε στην ανατροπή του σαθρού αυτού συστήματος της αναξιοκρατίας, τα πλοκάμια του οποίου οδήγησαν στην θυσία των ηρώων του Μαρί.

36913387 956322464548573 6395465298861883392 n