Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βρίσκεται διαχρονικά στο πλάι των κατοίκων του Ζακακίου που διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση που προέρχεται από το λιμάνι Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού κ. Κυριάκος Κούρρης και άλλα μέλη του Κινήματος θα συμμετέχουν αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στον κυκλικό κόμβο της οδού Σέριφου, στο Ζακάκι.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού του θορύβου στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κλείσουν μάτι τα βράδια. Παράλληλα,  αυξάνονται οι κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων λόγω του τρόπου εξυπηρέτησης των φορτηγών από το λιμάνι, του αυθαίρετου τρόπου στάθμευσης των ρυμουλκούμενων εμπορευματοκιβωτίων, τονίζοντας την έλλειψη πραγματικού αστυνομικού ελέγχου.

Έχουμε αποστείλει σωρεία επιστολών στις αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία για τα πιο πάνω θέματα, χωρίς ωστόσο να λάβουμε ικανοποιητικές απαντήσεις.

Ελπίζουμε πως η αυριανή κινητοποίηση των κατοίκων θα κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές να επιτελέσουν το καθήκον τους και να προχωρήσουν στα αναγκαία μέτρα για μετριασμό της οχληρίας και αναστάτωσης που προκαλεί το λιμάνι της Λεμεσού.