Δυστυχώς και στην καταστροφική πυρκαγιά στην Αργάκα το περιβάλλον δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα από την ανθρώπινη αμέλεια.

Η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στο περιβάλλον σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό για ένα ακόμη καλοκαίρι να παρακολουθούμε το ίδιο έργο, δηλαδή ανθρώπινη αμέλεια να καταστρέφει το περιβάλλον.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες να μην προβαίνουν σε πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο δασικές εκτάσεις και γενικά το περιβάλλον.

Με λύπη παρατηρούμε ότι το ανθρώπινο χέρι αντί να βοηθά να πρασινίζει η πατρίδα μας, καταστρέφει κάθε πράσινο και κάθε δάσος .

Υπενθυμίζεται ότι δώσαμε σκληρό αγώνα μέσα στην κοινωνία και τη Βουλή για να σταματήσει η κακή γεωργική συνήθεια του καψαλίσματος των χωραφιών. Καταφέραμε κάποτε να πείσουμε και ψηφίστηκαν σχετικές νομοθεσίες στα πλαίσια υλοποίησης και διεθνών συνθηκών. Όμως. οι κομματικές πλειοψηφίες και ο λαϊκισμός άλλαξαν σταδιακά το νόμο δημιουργώντας κουλτούρα ανοχής έναντι της κακής και επικίνδυνης συνήθειας του καψαλίσματος.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών επαναφέρουμε το θέμα για πλήρη απαγόρευση του καψαλίσματος χόρτων και κλαδεμάτων. Παράλληλα, ζητούμε τη δημιουργία δικτύου περισυλλογής των κλαδεμάτων και των ξηρών χόρτων για κομποστοποίηση και ενεργειακή αξιοποίηση.