Καταιγιστικές οι εξελίξεις γύρω από το μείζον θέμα του κατασκοπευτικού βαν εταιρείας ισραηλινών συμφερόντων. Τρία άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ενώ ακόμη τρία εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν, με πληροφορίες από τον Τύπο να κάνουν λόγο πως τα δυο να αφορούν τους ιδιοκτήτες των δυο εταιριών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως ζητούμε από την Κυβέρνηση, όχι μόνο την εις βάθος διερεύνηση του θέματος, αλλά και να τύχουν όλα τα πολιτικά κόμματα της αναγκαίας ενημέρωσης περί του προκειμένου θέματος.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις δραστηριότητες της Ισραηλινής εταιρείας, τις σχέσεις  της με τα κόμματα, την Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει την εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.  Ελπίζουμε τα κόμματα να τολμήσουν να συζητήσουν αυτό το σοβαρό θέμα μετά τις εορτές. 

Μπορεί οι σχέσεις με το Ισραήλ να μην επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις – όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – όμως το αίσθημα ανασφάλειας του κοινού παραμένει. Παραμένουν και τα ερωτηματικά. Οι πολίτες ακούνε από βουλευτές ότι πελάτες των ισραηλινών ήταν και κόμματα.  Σίγουρα πελάτες ήταν η Αστυνομία και ίσως και η ΚΥΠ. Τι είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Άντρο Κυπριανού; Όλα αυτά και άλλα πολλά έχουν ενοχλήσει τους πολίτες και την κοινωνία.

Και δεν μπορούν να καθησυχάσουν δυο τρεις συλλήψεις υπαλλήλων της εταιρείας.